Wagenborgen krijgt een dorpstaxi

Wagenborgen krijgt een dorpstaxi

Het Vrijwilligers Netwerk Wagenborgen heeft de begroting rond gekregen en een LPM aangeschaft! Dit wagentje zal gebruikt gaan worden als ‘dorpstaxi’. Op 24 maart zal het wagentje geleverd worden door het bedrijf Bringo uit Lichtenvoorde. Het wagentje zal gestald gaan worden in de vroegere brandweergarage aan de H L Emmensweg. Die behoort nu tot het woonhuis van Gerrit en Klaassien Poortinga. Daar wordt ook de accu opgeladen, want het wagentje wordt elektrisch aangedreven. De afstand die het kan rijden is 60 – 70 km.

Waar het wagentje straks zijn ritjes zal gaan maken? In het hele dorp, bijvoorbeeld om iemand die daar zelf niet makkelijk komt, eens te laten kijken bij de nieuwe basisschool. Om iemand naar de huisarts te brengen. Of om eens bij het Proostmeer te kijken of naar de SPAR te gaan. Om even stil te staan in het Groot Bronswijkpark om daar naar de vogeltjes te kijken of te luisteren. Om eens even langs je vroegere huis te rijden of op bezoek te gaan. Of gewoon gezellig een rondritje maken, nergens speciaal naar toe! U vraagt en wij rijden! Vooral mensen die nu gedwongen zijn door beperkingen om thuis te zitten, worden nadrukkelijk gevraagd om er gebruik van te maken!

Het wagentje is uitgerust met een scherm tussen chauffeur en passagiers. Het wagentje heeft een kenteken en is verzekerd. Een rollator kan gemakkelijk mee. We hebben al enkele chauffeurs die graag met u op pad gaan! Wilt u wat vragen over het wagentje, bel dan de dorpstelefoon (06 21 95 02 34) of stuur een e-mail aan janneke@vnwagenborgen.nl . Binnenkort hoort u er meer over!

Over de auteur

Redactie VNW administrator